Как да изберете LED осветителни тела за таван?

Как да изберете LED осветителни тела за таван?

Светодиодните или т. нар. led осветителни тела са чудесен вариант за осветяване на почти всяко кътче във вашия дом или бизнес помещение. Независимо дали искате да подчертаете конкретен обект във вашата трапезария или хол, или търсите оптимизирано вътрешно led осветление за конферентна зала, офис или ресторант, този тип лампи могат да се поберат безпроблемно във всички тавани. Много хора дори ги използват за осветяване на пространства като мазета, работилници, гаражи и т. н.

Без съмнение, led осветлението има много приложения и може да служи за различни цели. Във физическите и онлайн магазини, като lightluxury.bg, се предлагат множество опции за таванно led осветление, подходящо за монтиране, както на ниски така и високи тавани. От лунички и led плафони за вграждане до изящни led полилеи и пендели, lightluxury.bg разполага с разнообразие от решения за осветление, които да отговорят на нуждите и предпочитанията на всеки.

Led осветителните тела за таван lightluxury се монтират лесно и могат да осигурят подходящо осветление за всяка обстановка, без значение дали се стремите към по-топла и приглушена атмосфера, или искате да придадете по-футуристичен вид на вашето пространство. Като допълнителен плюс, този тип лампи могат да ви спестят пари, тъй като харчат доста по-малко ток, в сравнение с обикновените крушки.

И така, ако смятате да преминете към led осветление и се чудите какво точно ще подхожда най-добре на вашия таван и като цяло, на самото помещение, то тогава тази статия е за вас!

Какво представляват led лампите за таван?

Както името им подсказва, това са осветителни тела предназначени за монтиране на тавана. Те могат да бъдат в най-различни форми, шарки и размери. Характерното при този тип приспособления е, че те използват светодиодна или led технология, за да осветят помещението. Led осветителните тела са по-издръжливи и консумират по-малко енергия, в сравнение с обикновените лампи.

В една многопластова схема на осветление, led лампите за таван най-често служат за осигуряване на основна светлина. Въпреки това, те могат да бъдат идеални и за създаване на работно или акцентно осветление, стига разбира се, да изберете правилния тип лампи и да ги поставите на подходящите места. Led пенделите, например, могат да бъдат окачени над кухненски острови или офис бюра, за да осигурят нужната светлина за извършване на задачи. Led луните, от друга страна, са чудесни за създаване на различни форми и фигури на тавана, които да служат като акцент в помещението.

 

 

Какви са различните видове led осветителни тела за таван?

На пазара има огромно разнообразие от таванни осветителни тела с вградени лед светлоизточници. Те могат да бъдат във вид на плафони, лунички, висящи лампи, полилеи и т. н. Всички те се предлагат в най-различни, размери, цветове и дизайни. Това ви дава възможност да изберете продукти, които най-добре се вписват във вашето помещение и най-много пасват на вкуса ви. Ето и някои от вариантите, които може да обмислите.

  • Лед плафони. Те са подходящи за осигуряване на основно осветление в дневни, спални, кухни, както и в офиси, и бизнес помещения. Този тип лампи осигуряват равномерно и ярко осветление, което е удобно за всекидневна употреба. Поради тяхната компактна конструкция и възможността да се вграждат директно в тавана, LED плафоните са изключително добро решение за помещения с ниски тавани.
  • Лед пендели. Това са осветителни тела, които висят надолу от тавана, като обикновено дължината им може лесно да бъде регулирана. Пенделите са едни от най-модерните и често предпочитани решения за домашно осветление. Те са особено подходящи за помещения с високи тавани, където могат да добавят визуален интерес и да направят стаята по-привлекателна.
  • Лед полилеи. Тези осветителни тела са чудесен избор, ако искате да направите пищно и елегантно изявление във вашата трапезария, дневна или фоайе. Често изработени от стъкло или кристал, лед полилеите могат да придадат изтънченост на всяко пространство.
  • Лед лунички. Това са малки осветителни тела, които са не само изключително функционални, но и много красиви. Може да ги използвате в хола, за да създадете светлинна рамка около периметъра на тавана или да ги подредите в различни интересни фигури. Поради компактните си размери, led луните, също така, са идеални за озаряване на банята и душ зоната.

Как да изберете led осветление за таван, което да отговаря на дизайна и оформлението на вашето помещение?

На първо място, помислете какво е предназначението на помещението и какви дейности основно се извършват в него. Дали това е стая, в която се изпълняват специфични задачи, които изискват добра видимост, като кухня или баня? Или е зона за отдих, като спалня или всекидневна? Отговорите на тези въпроси ще повлияят на вида осветление, от което се нуждаете. Също така, ще трябва да вземете предвид размера на стаята, включително нейната височина.

След това, може да започнете да търсите осветителни тела, които допълват помещението и го правят да изглежда просторно. Избягвайте прекалено големите полилеи и пендели, ако стаята е малка и тясна. Естетиката на пространството също е важен фактор при избора на осветление. Изберете лампи, които съответстват или допълват съществуващия декор и цветова схема, за да постигнете хармоничен външен вид.

След като обмислите описаните по-горе фактори, е време да изберете led лампи за таван, които харесвате и които отговарят на интериора на вашето помещение. Различните стилове работят добре в различни пространства. Ето няколко идеи, които да ви вдъхновят.

  • Всекидневна. Това е едно от най-често използваните помещения в дома, което означава, че доброто осветление е от съществено значение. Обикновено, най-подходящи са осветителните тела, които хвърлят голямо количество светлина, като полилеи и плафони.
  • Трапезария и кухня. Пенделите са идеални за трапезарии, работни помещения и кухни, благодарение на фокусираното осветление, което осигуряват. Може да ги поставите над кухненския остров, работните плотове или масата за хранене.
  • Спалня. Можете да създадете релаксираща обстановка, като използвате led осветителни тела с димерни превключватели. Изящна висяща лампа поставена над долната част на леглото или в центъра на стаята може да осигури нужната светлина, като същевременно добави фокусна точка близо до леглото. Ако помещението е малко или с ниски тавани, помислете за led лампи за вграждане или лунички.
  • Баня. Лед луничките са често срещан избор за тази част от дома. Поставени над душ зоната или над огледалото, тези компактни осветителни тела ще ви осигурят достатъчно осветление за извършване на различни дейности, свързани с личния тоалет.

Уверете се, че размерът на приспособлението е пропорционален на размера на стаята. Монтирането на твърде големи осветителни тела в малки пространства може да създаде усещане за претрупаност и теснота. И обратно, малките лампи може да изглеждат не на място, когато са поставени в големи стаи.

 

Team