Осветление в кафене или бар

Осветление в кафене или бар

Подсветката в зоната за гости на бар или кафе създава правилната атмосфера, подчертава стила на интериора, а също така помага на посетителите да се ориентират в стаята и да изучават менюто, без да напрягат очите си. За да може изкуственото осветление да изпълнява тези функции, е необходимо да изберете и поставите лампите правилно. Ще ви покажем как да направите това.
1. Тип устройства.

Днес пазарът на осветление предлага стотици модели осветителни тела: има какво да избирате. Кафенето използва таван, висулка, линейни лампи, релсови модули, стенни свещи. Точковите устройства, LED лентите и панелите също са популярни.
2. Обща и локална светлина.

В залата за гости на кафенето се използват най -малко два вида осветление: общо и акцентно. Горната светлина е подредена с помощта на таванни висящи светлини, полилеи, лампи, следи.

Леките акценти се създават от въртящи се точки и отделно висящи лампи, лампи на маси.
3. Яркостта на лампите.

Нивото на осветеност в институцията се регулира от SNiP. Така че в банкетна зала минималното ниво на осветеност може да бъде 200 Lx. Локално осветление – 400-600 lx. За други помещения: зали, кухни, каси – собствени изисквания за яркостта на подсветката. Броят на осветителните тела зависи от показателите за мощност, светлинния поток и размера на помещението.
4. Сянката на блясъка.

Цветовата температура е параметър, който определя нюанса на излъчването на осветителното тяло. Мека жълтеникаво-бяла светлина е приятна за очите, затова за залата за гости на кафенето трябва да изберете лампи за 2800-3500 К.

5. Икономичен.

Функционалните и в същото време икономични осветителни тела са задължителни за осветлението, защото който иска да плаща страхотни сметки за светлина всеки месец.
6. Източник на светлина.

Днес се използват флуоресцентни и LED лампи. LED лампите са без конкуренция по отношение на безопасността, качеството на светлината, издръжливостта и ефективността.
7. Проектиране на устройства.

Важно е избраните осветителни тела да се комбинират помежду си, а осветлението да се вписва в интериора на стаята. В ресторанти с класически дизайн кристалните полилеи, аплици, настолни лампи, лампи със сложни форми изглеждат подходящи.

Залите в стила на минимализма или Hi-Tech са оборудвани с лампи за следи, лампи, светлинни панели, висящи лампи в лаконичен дизайн.

Ако имате нужда от помощ при инсталирането на осветление за кафене или бар, свържете се с професионалистите – консултанти на ELX!

Team