Плюсове и минуси на LED осветление в апартамент

Плюсове и минуси на LED осветление в апартамент

LED осветлението постепенно набира популярност. Системите с този тип източник на светлина се основават на светодиод. Цената на осветителното тяло е по -висока от тази на повечето аналози.

Но ако поставите два вида лампи една до друга: LED и компактни флуоресцентни (енергоспестяващи) лампи, цената ще бъде приблизително еднаква. Освен това можете независимо да изчислите броя на крушките, ръководени от нормализираната стойност на осветеност на квадратен метър, и да извършите инсталацията.

Плюсове и минуси на диодните източници на светлина

LED осветлението се откроява от редица аналози поради значителен брой положителни качества, едно от които е широк спектър от приложения. Такива осветителни системи са подходящи за използване в апартамент, къща, обекти с друго предназначение (обществени, промишлени), на улицата.

За да направите избор в полза на един от типовете диодни източници на светлина (ленти, лампи, точкови излъчватели), първо трябва да оцените свойствата на всеки от тях по отношение на условията на работа, както и да проучите предимствата.

Основни плюсове:

Живот. Според този параметър LED лампите почти нямат конкуренти. Ако изберем аналози с нажежаема жичка за сравнение, можем да говорим за тридесеткратна разлика по отношение на работата в полза на диодните крушки.

Рентабилност. По отношение на нивото на мощност такова осветление превъзхожда други видове източници на светлина. В същото време качеството на светлината не страда. Оказва се, че LED лампата / лентата излъчва излъчване с еднаква светлинна ефективност заедно с аналозите с нажежаема жичка, но с по-ниска мощност.

Разнообразие от модели с различни цветови температури (от 2700 до 8000 K).

Компактни размери, което ви позволява да използвате всякаква комбинация от източници на светлина в апартамента.

Пълна безопасност за другите по време на работа на LED лампи (без вредни вещества).

Мултифункционалност, което означава възможност за използване на този вид източници на светлина при организиране на основното, локално осветление и декоративно осветление.

Устойчив на незначителни падания на напрежението, вибрации и механични повреди поради дизайна на лампи и точкови излъчватели (пластмасов корпус).

Ниско ниво на отопление.

Липса на вредно лъчение (ултравиолетова, инфрачервена).

Широк диапазон от температури, допустими по време на работа на лампите.

Инсталирането на лента и други видове източници на светлина от този тип не е трудно, което ви позволява да организирате LED осветление със собствените си ръце без участието на специалисти.

Винаги има недостатъци, без тях е трудно да си представим техника.

Що се отнася до разглежданите осветителни елементи, няма толкова много недостатъци: относително висока цена, необходимост от охлаждане.

Например лентите са инсталирани на специални профили, а радиаторът е включен в дизайна на лампите. Има и други недостатъци, по-специално насочената светлина. За основното осветление трябва да използвате редица източници на светлина, настроени на определено разстояние, така че сиянието да е равномерно.

За това се извършва изчисление, за да се определи колко лампи ще осигурят нормално ниво на светлина в стаята. Освен това трябва да разчитате на достатъчна интензивност на радиация на квадратен метър (таблична стойност). За да сте сигурни как ще изглежда новото осветление, може да направите 3D Visualization of interior and exterior.

Team