Печеливши ли са LED крушките: нека поговорим за спестяване

Печеливши ли са LED крушките: нека поговорим за спестяване

Използването на LED светлини се счита за чудесен начин за пестене на енергия. Нека да разберем как става това.

Средно работното напрежение на светодиода варира между 2 и 4 V. Индикаторът за консумация на енергия е не повече от 1 W. В този случай светлинната ефективност на устройствата е приблизително 80 lm / W.

За сравнение: лампите с нажежаема жичка излъчват само 10 lm / W, а флуоресцентните устройства до 60 lm / W. Те обаче консумират много повече енергия.

Оказва се, че при минимална консумация на енергия светлинният поток на LED лампите е много по -ярък от този на лампите с нажежаема жичка и флуоресцентните устройства. Като се има предвид, че LED устройствата издържат още по -дълго, можете да направите недвусмислен избор в тяхна полза.
Алтернатива на LED осветлението

Модата за LED лампи в интериора набира скорост. Мнозина са доволни от светлинния ефект, така че не обмислят други опции. Съществуват обаче източници на светлина, които могат да се конкурират с LED устройства по технически характеристики, но са по -евтини. Това са индукционни лампи.

Индукционните източници се класифицират като флуоресцентни. Излъчването на светлинни потоци се дължи на комбинация от физични процеси: луминисценция на фосфора в тръбата, електрически разряди и електромагнитна индукция.

Срокът на експлоатация на такива устройства значително надвишава този на конвенционалните флуоресцентни лампи и много други източници на светлина. Периодът от експлоатация може да достигне 100 000 часа, което е приблизително 10-12 години ежедневна работа. LED осветителните тела все още не са постигнали толкова впечатляващи резултати. Производителите обаче се опитват да модернизират устройства и го правят чудесно.

Team

Вашият коментар