LED осветление „направи си сам“

LED осветление „направи си сам“

Сред няколкото начина за инсталиране на лентата, най-често срещаният е „щадящият“ вариант, при който няма разпоредба за преработка на съществуваща таванна плоча: монтиране върху тавански цокъл. Този интериор е фиксиран на разстояние 0,08 – 0,10 м от тавана. Възможно е да се фиксира ивичното осветление на корниза, специално инсталиран между първото и второто ниво на окачения таван.

Стъпки за инсталиране:

  • Начертайте диаграма на местоположението на избраните лампи, като поставите акцент върху най-ярките интериорни детайли;
  • След като определите зоната на осветяване, купете лента. Трябва да се помни, че една макара съдържа 5 м еластичен материал. За средно голяма стая са достатъчни три от тези ленти;
  • Третирайте цялата повърхност на тавана, почиствайки го от прах. Обезмаслете, за да осигурите добра адхезия.
  • Таван и цокъл: на кръстовището между тях ще бъде мястото за монтаж. Излъчваната светлина би трябвало да прониква през хлабав процеп.

Опции за инсталиране на LED лента в таванния цокъл

Направи си сам LED монтажна лента

Лентата се залепва бавно. Постепенно развийте следващия си участък с дължина не повече от 50 см, отстранете защитната обвивка и незабавно я прикрепете към основата. Трябва да се избягват завои и ъгли. На места, където се избягват препятствията, минималният радиус на кривина трябва да бъде 0,2 см. Така се преминава целият маршрут на полагане. Непрекъсваемите захранвания са маскирани в специални ниши.

Функционалността на сглобената система се проверява чрез пробно включване: всички светодиоди трябва да светят и превключването на цветовете трябва да се регулира.

Комплект LED ленти

За да осигурите равномерно осветление, можете да закупите специален профил за разсейване на светлинни лъчи, който е направен от пластмаса или алуминий. Можете да намерите такъв профил във всеки магазин, специализиран в продажбата на осветителни тела.

Опции за скритото поставяне на LED лентата

Има и LED ленти, предназначени за директно свързване към мрежа от 220 волта. Това спестява пари при закупуване на захранване, което преобразува променливотоковото входно напрежение в DC.

В допълнение, този тип осветление дава възможност за значителна икономия на електроенергия, тъй като при еквивалентно осветление на помещението, той консумира много по -малко електрическа енергия.

Таванното осветление в комбинация с прожектори изглежда наистина вълшебно.

С помощта на LED лентата можете да постигнете ефекта на така наречения плаващ таван.

Осветителни тела със светодиоди

Вариации по темата за осветлението Светодиодът (осветителни тела със светодиоди) е подходящ в малки тъмни помещения. Разнообразие от осветителни тела ще ви помогне лесно да изберете изключителен модел. Тайната на скритото закопчаване се крие в наличието на „уши“, регулируем профилен пръстен на платформата, подвижни пружини. „Ушите“ работят върху дистанционера, когато се опитват да ги свържат заедно.

Такива осветителни тела също се монтират доста просто. Достатъчно е да имате минимални умения за работа с електрически уреди и инструменти.

Съвременните LED лампи ще могат да задоволят вкуса дори на най-капризния купувач.

Необходим списък с произведения:

Първо се извършва захранване и пробиване на дупки. Размерът на корпуса на осветителното тяло варира в зависимост от диаметъра и мощността на крушките;
Когато с лек натиск се поставят „ушите“, скобата се разширява и се заключва в канала на тялото;
Самият осветителен елемент се вкарва в корпуса и се фиксира с разширяваща се пружина. „Ушите“, свързани заедно, се държат с пръсти;
Веднага щом влязат в дупката, освободени от скобата, те се изправят и държат крепежа на лампата;
През фиксирания корпус се прокарва проводник. Той е прикрепен към гнездо с помощта на клемен блок, който се завинтва върху основата на лампата.

За да се запази осветителното тяло здраво на място, в тавана се прави отвор с бормашина с диаметър малко по -малък от външния диаметър на корпуса на корпуса.

Team